www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

05.05.2010.

Crnogorski Telekom: Potpisivanjem sporazuma završen štrajk

 

Autor/izvor: Mina-business

 

PODGORICA - Potpisivanjem Sporazuma o minimumu uslova za prekid štrajka između predstavnika Štrajkačkog odbora i uprave Crnogorskog telekoma danas je zvanično okončan štrajk zaposlenih u toj kompaniji.

 

Sporazum je potpisan pošto sutra prestaju da važe tri kolektivna ugovora u kompaniji, pa su se strane sporazumele da će se, do zaključivanja novog jedinstvenog kolektivnog ugovora na nivou kompanije, primjenjivati postojeći. Takođe je dogovoreno da rok za postojeće otpremnina bude produžen do 1. juna 2012. godine, odnosno do kraja novog jedinstvenog kolektivnog ugovora.

 

Sastavni deo Sporazuma je i saglasnost da zarade, naknade zarada i ostala primanja zaposlenih u Crnogorskom telekomu, bivšem T-Mobile i Internetu neće biti smanjivane u narednom periodu, i da će predstavnici sa obe strane raditi na harmonizaciji zarada svih zaposlenih u naredne tri godine. Dogovoreno je da se u ovoj godini za rješavanja stambenih pitanja zaposlenih raspodeli 3,6 miliona eura.

 

Tokom potpisivanja Sporazuma zajednički je konstatovano da svu energiju treba usmeriti na zadovoljavanje potreba naših korisnika, kao i na pružanje najkvalitetnijih servisa i usluga na crnogorskom tržištu.