www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

13.05.2010.

Kosovska policija privela pa pustila radnike Telekoma Srbija
 

GRAČANICA – Radnici Telekoma Srbije privedeni su juče u stanicu kosovske policije u Gračanici dok su radili na predajniku u selu Badovac pored Gračanice na osposobljavanju fiksne i mobilne telefonije Telekoma Srbije, izjavio je direktor Telekoma Srbije za Kosovo, Ivan Ivanović.

 

Ivanović je precizirao da su oko 16 sati dve patrole kosovske policije prišle radnicima Telekoma u Badovcu, legitimisale ih i naredile im da dođu do policijske stanice.

 

Radnici su sinoć pušteni iz stanice policije, rekao je agenciji Beta ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović.

 

Zamenik komandira policijske stanice u Gračanici Rama Krueziju rekao je za KIM radio da su radnici Telekoma privedeni na razgovor jer su bez dozvole kosovske regulatorne kompanije za telekomukacije popravljali predajnike.

 

Na širem području Gračanice i okolnih sela u centralnom Kosovu nastanjenim srpskim stanovništvom, inače, sinoć je ponovo proradila mobilna mreža Telekoma Srbije.

 

Signala mreže 064 ima u Gračanici, Lapljem selu, Preocu, Čaglavici, Badovcu, Lipljanu i okolini, preneli su Tanjugu stanovnici tih mesta u centralnom Kosovu. Signal mobilne mreže srpskog mobilnog operatera nije podjednake jačine u svim mestima.

 

(Glas javnosti )