www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

24.09.2010.

 

Pametni telefoni za šest budućih studenata Kembridža
 

Blic

 

Generalni direktor "Telekoma Srbija" Branko Radujko i direktor Matematičke gimnazija Srđan Ognjanović, potpisali su juče protokol o saradnji između te kompanije i škole i uručili smart telefone šestorici bivših učenika te gimnazije koji nastavljaju školovanje na prestižnom Univerzitetu u Kembridžu. Oni su reprezentacija Srbije: bivši đaci gimnazije sa direktorom škole Srđanom Ognjanovićem i Telekoma Brankom Radujkom

 

Potpisivanjem protokola, "Telekom" i Matematička gimnazija, ozvaničile su svoju dugogodišnju saradnju. Tom prilikom, Radujko je kazao da su učenici Matematičke gimnazije, koji su ove godine osvojili 19 medalja na svetskim takmičenjima i olimpijadama iz matematike, fizike i informatike, najbolja reprezentacija Srbije.

 

- Znanje je nažalost još uvek najveći izvozni proizvod Srbije, a "Telekom " može da bude predvodnik kompanija u Srbiji koje mogu da učine atraktivnim povratak talentovanih mladih ljudi u zemlju - rekao je Radujko.

 

On je najavio da će u saradnji sa Matematičkom gimnazijom biti napravljena sekcija za razvoj mobilnih aplikacija. To znači da će "Telekom" organizovati za zainteresovane učenike predavanja i edukativne radionice kako bi oni potom dali predloge za neke nove mobilne aplikacije.

 

Direktor Matematičke gimnazije istakao je da je ta saradnja pokazatelj da je u Srbiji neko počeo da misli o znanju i mladim talentima. On je naglasio da bi bilo dobro kad bi država omogućila da se veliki broj mladih stručnjaka vrati u zemlju i da i Srbija prosperira na taj način.

 

"Telekom Srbija" juče je budućim studentima Univerziteta u Kembridžu Luki Milićeviću, Mihajlu Cekiću, Aleksandru Vasiljkoviću, Nikoli Mrkšiću, Dušanu Peroviću i Ognjenu Ivkoviću, a ranije i Dušanu Milijančeviću koji će studirati MIT, poklonio smart telefone sa željom da ostanu u vezi sa svojom zemljom.