www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

07.03.2011.

 

M:tel povećao dobit za 5,3 odsto
 

Autor/izvor: SEEbiz / Nezavisne novine

 

BANJA LUKA - "M:tel" prošle godine je ostvario bruto dobit u iznosu od 120,3 miliona KM, što je za 5,3 odsto više u odnosu na 2009, saopštili su u sredu čelnici telekom operatora.
Zabeležni rast profita "M:tela" je, prema prezentovanim podacima, pre svega rezultat godišnjeg prošlogodišnjeg rashoda za oko tri procenta, na 367,7 miliona KM, dok su prihodi istovremeno, uz manju stopu pada, iznosili oko 488 miliona KM.

 

"EBITDA marža kompanije u prošloj godini iznosila je 46,7 odsto, odnosno 222 miliona KM, što je za 5,3 odsto više nego u 2009. i ujedno je jedna od najvećih u regionu", kazala je Jasmina Lopičić, izvršni direktor "M:tela" za finansije.

 

Predrag Ćulibrk, generalni direktor "M:tela", kazao je da su generalno zadovoljni finansijskim rezultatima u uslovima, kako je ocenio, nedovoljno probuđene ekonomije BiH u 2010. i niske kupovne moći građana, koja je dovela do pada prosečne potrošnje njihovih usluga po korisniku.

 

Kompanija je u prošloj godini, prema njegovim riječima, nastavila ekspanziju na tržištu mobilne telefonije povećavši broj korisnika za devet odsto, na više od 1,34 miliona, sa čime su, ističe, u tom segmentu postali bh. lider sa tržišnim učešćem od oko 40 odsto.

 

Zavidan napredak "M:tel" je ostvario u oblastima brzog Interneta (ADSL) sa prošlogodišnjem rastom broja korisnika za više od 52 odsto, na 80.700, te uspešnim lansiranjem usluga digitalne televizije (IPTV), gdje su za kratko vreme stekli 5.300 korisnika.