www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

30.12.2011.

 

Telekom Srbija a.d. otkupio 20 odsto akcija od OTE
 

Telekom Srbija a.d. i grčka kompanija OTE potpisali su danas u Atini ugovor o otkupu 20 odsto akcija srpskog operatora po ceni od 380 miliona evra, što je bio i ukupan udeo OTE-a u Telekomu, saopšteno je iz te kompanije.

 

Prema ugovoru, transakcija će biti završena do kraja prvog kvartala 2012. godine.

 

Na osnovu odluke UO Telekoma Srbija o raspodeli dobiti za 2011.godinu kojom će se akcionarima podeliti 50 odsto ostvarene dobiti, a prema projekciji rezultata na kraju godine, grčkoj kompaniji će biti isplaćeno 17 miliona evra, a Vladi Srbije 68 miliona evra privremene dividende za fiskalnu 2011. godinu.

 

Ugovor su potpisali generalni direktor Telekoma Srbija Branko Radujko i predsednik i izvršni direktor OTE-a Majkl Tsamaz.

 

Generalni direktor Branko Radujko je tom prilikom istakao da je ovo je važan dan za obe kompanije i zahvalio se Tsamazu i njegovom timu na investiciji OTE-a u Telekom Srbija, na 15-ogodišnjem partnerstvu i doprinosu razvoju i rastu kompanije.

 

''Želim im sve najbolje u budućem poslovanju. Što se Telekoma Srbija tiče, pred nama je proces transformacije u otvoreno akcionarsko društvo, podela besplatnih akcija, dalja profesionalizacija upravljanja i efikasno sprovođenje naše poslovne strategije fokusirane na korisnike naših usluga i tržišnu utakmicu'', istakao je Radujko.

 

Siguran sam da će Telekom Srbija kao moderna i otvorena kompanija zadržati lidersku poziciju na tržištima na kojima posluje i da ce uspešno odgovoriti na sve izazove i promene u industriji telekomunikacija, kao i izazovima globalne ekonomske i finansijske krize, dodao je Radujko.

 

Tsamaz je, takođe izrazio uverenje da je potpisani sporazum obostrano koristan i zahvalio se menadžmentu i zaposlenima u Telekomu Srbija na uspešnoj saradnji i odličnim rezultatima koje je kompanija do danas ostvarila.

 

''Prodaja akcija Telekomu Srbija će imati pozitivan uticaj na naš tok gotovine i deo je naše strategije da se smanji neto dug OTE-a", dodao je Tsamaz.