www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

21.11.2012.

 

Na Telforu više od 500 radova

 

IZVOR: TANJUG

 

U okviru jubilarne, 20. konferencije posvećene telekomunikacijama i informacionim tehnologijama Telfor 2012. prijavljeno je više od 500 stručnih radova.

 

''Broj prijavljenih radova za Telfor raste svake godine, a 2012. taj porast je iznosio pet odsto'', kazao je predsednik programskog odbora konferencije Aleksandar Nešković na konferenciji za novinare.

 

Prema njegovim rečima, povećano je učešće radova stranih autora, koji dolaze iz 37 zemalja sveta, pa je izmedju ostalog, iz Rumunije prijavljeno 24 rada, Bugarske i Velike Britanije 13, Hrvatske 10 i Crne Gore devet.

 

Nešković je istakao da je ove godine zabeleženo veliko interesovanje profesora sa inostranih univerziteta, kao što su oni u SAD i Kini, za učestvovanje u recenzijama prijavljenih radova, dodavši da to potvrdjuje sve veći nivo ove konferencije.

 

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Branko Kovačević je kazao da ''Telfor'', iako nastao u krajnje nepovoljnim okolnostima 1993. godine, danas predstavlja respektabilnu konferenciju ne samo u regionu nego i u svetu.

 

Ono što je interesantno za ''Telfor'', a ne postoji na drugim konferencijama, je što se ljudi iz različitih delatnosti, od politike do regulatora i uspešnih kompanija, bave ovim sektorom sa svih aspekata, naveo je on.

 

Telfor je pored svih teškoća i ekonomskih i političkih, dao veliki doprinos razvoju nauke, uvodjenju reda u ovu oblast važnu za ekonomiju zemlje i društvo u celini'', naglasio je Kovačević.

 

Predsednik Upravnog odbora (UO) Telfora Đorđe Paunović je kazao da se na ovogodišnjem, jubilarnom ''Telforu 2012'', koji traje od 20. do 22. novembra očekuje oko 2.000 posetilaca.

 

On je podsetio da je ''Telfor'' jedna od najznačajnijih regionalnih IT konferencija, koja već 20 godina raste i razvija se predstavljajući najnovije trendove i dostignuća u oblasti IKT.