www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

28.12.2012.

 

Nagrade za deset najboljih aplikacija m:tel-ove Android lige 2

 

 

BANJALUKA, Sa krajem godine stižu i najbolje aplikacije izabrane u okviru konkursa Android liga 2, koji je kompanija m:tel otvorila krajem aprila mjeseca.

 

 

Drugu godinu zaredom m:tel podstiče talentovane programere u BiH da izrađuju Android aplikacije primjenljive na lokalnom nivou, nagrađujući ih vrijednim novčanim nagradama, ali i promocijom njihovih aplikacija sa autorskim potpisom.

 

Ideja kompanije m:tel, koju sprovodi u okviru svog društveno odgovornog poslovanje, jeste da stvori bazu aplikacija koje će biti od koristi svima koji koriste telefone nove generacije u BiH, te je stoga je jedan od uslova za učešće u ovom takmičenju upravo upotrebljivost aplikacije u BiH, te da je ona urađena na jednom od tri zvanična jezika.

 

Komisija, sastavljena od stručnjaka iz oblasti programiranja iz kompanije m:tel, ali i vanjskih saradnika – profesora sa Elektrotehničkog fakulteta Banja Luka, konsultanta iz kompanije Comtrade, te urednika portala IT Pro, ove godine je imala težak zadatak da u konkurenciji od 49 aplikacija izabere one najbolje.

 

Nagradni fond iz koga će biti nagrađeni pobjednici ovog takmičenja iznosi 30.000 KM, a nagrade su raspoređene na pet najboljih aplikacija u kategoriji pojedinačnih i pet najboljih u studentskoj kategoriji. Prva nagrada u obje kategorije iznosi 5.000 KM, druga 4.000 KM, treća 3.000 KM, četvrta 2.000 KM, te peta 1.000 KM.

 

Nagrađeni autori i njihove aplikacije su: u kategoriji pojedinačnih aplikacija prvo mjesto zauzeo je Aleksandar Stančić sa aplikacijom “Defense Gear“, drugo mjesto pripada Mihajlu Saviću sa aplikacijom “m:tel TV program“, treće mjesto zauzima Vladimir Glušac Rill sa aplikacijom “Alex“, četvrto mjesto Pero Knežević sa aplikacijom “mAsistent“, te peto mjesto pripada Đorđu Hrnjezu sa aplikacijom “mtel Droid“.

 

U kategoriji studentskih aplikacija prvo mjesto osvojio je Bojan Dević sa aplikacijom “Ueber Genius“, drugo mjesto pripada autoru Nikoli Čorliji i njegovoj aplikaciji “Market Komparator“, treće mjesto zauzima Želimir Bošnjak i aplikacija “VrijemeBiH“, četvrto mjesto pripada Nikoli Ratkoviću sa aplikacijom “m:Suvozač“, i peto mjesto zauzima Igor Perić sa aplikacijom “BUS RS“.