www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

19.02.2013.

 

Potpuno providan telefon stiže do kraja 2013!

 

 

Do sada je LG eksperimentisao sa prozirnim telefonima, ali do kraja 2013. godine mogli bismo da dobijemo prvi potpuno providan model!

 

Foto: Mobile Geeks portal PrintScreen.

 

LG Crystal, inače označen kodom GD900, nije postigao naričit uspeh kod korisnika, jer je bio izuzetno skup, težak, a i operativni sistem mu je bio nesvakidašnji.

 

Sada, nekoliko godina nakon LG-jevog pionirskog pokušaja stvaranja providnog telefona, najavljen je novi model: potpuno prozirni mobilni telefon, čije unutrašnje delove možete da vidite kao kroz obično staklo.

 

Kompanija Polytron Technologies razvila je posebnu vrstu konduktivne OLED matrice, koja stvara sliku pomoću molekula tečnih kristala. Kada nisu aktivni molekuli kristala se raspoređuju tako da formiraju tzv. mlečnu strukturu, dok se kod osvetljavanja u deliću sekunde pregrupišu, propuštajući svetlost i oformljuju ikonice, tekst i druge slikovne sadržaje.

 

Telefon još uvek ima delove koji nisu providni, poput baterije, kartice, microSD-a, kamere, zvučnika i neke elektronike, ali će to u finalnom modelu biti bolje skriveno. Sem Ju, direktor Polytron Technologies kompanije tvrdi da će te komponente do kraja godine učniti još manjim i slabije uočljivim, a premijeru prvih modela ovog uređaja najavljuje najkasnije za praznični period kupovine.

 

Telefon će imati displeje osetljive na dodir i sa jedne i sa druge strane, ali za sada nema softver i operativni sistem.