www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

22.03.2013.

 

Google servisi za koje nikada niste čuli

 

 

NJUJORK, Google je najpoznatiji po svom nevjerovatno moćnom veb pretraživaču i Android operativnom sistemu.

 

 

Međutim, ovaj internet gigant korisnicima nudi mnogo više od pukog pretraživanja interneta i smartfonova. Google nudi i sljedeće servise:

 

Google Mars je poput Google Eartha samo što vam dozvoljava da istražujete prostranstva Marsa, a ne Zemlje.

 

Google Scholar je pretraživač naučnih radova koji korisnicima dozvoljava pristup brojnim člancima, radovima i knjigama akademika.

 

Google Art Project omogućuje korisnicima da prošetaju hodnicima virtualnih muzeja i umjetničkih galerija.

 

Google Transliterate je servis koji ulakšava kucanje na različitim jezicima.

 

Build with Chore predstavlja partnerstvo između Googlea Australia i Legoa. Ovaj projekat za cilj ima da pokaže kako Googleov Chrome brauzer može da prikazuje 3D slike. Korisnici takođe mogu da prave sopstvene 3D Lego strukture.

 

Google Think je sajt za oglašivače i slične profesionalce koji mogu da od Googlea direktno dobijaju uvid u podatke ali i inspiraciju.

 

Power Searching with Google Google stručnjaci korisnicima nude trikove koji će im pomoći pri pretrazi kako bi pronašli tačno ono što su tražili.

 

Schemer je mreža koja pomaže prijateljima da bolje isplaniraju zajedničke aktivnosti. Ovaj servis najbolje radi u gusto naseljenim urbanim sredinama.

 

Google Sound Search je servis jako sličan Shazamu i pomaže korisnicimada otkriju koju pesmu trenutno slušaju.

 

Google Moderator je otvoreni forum unutar kog je moguće diskutovati o brojnim temama, postavljati pitanja i razmjenjivati ideje.

 

Encrypted.google je bezbjedniji način za pretragu na internetu. Encrypted koristi SSL protokol koji je identičan obezbjeđenju koje banke koriste za svoje onlajn servise, prenose agencije.