www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

22.03.2013.

 

Nova HP rešenja za objedinjene komunikacije

 

 

HP predstavlja integrisana rešenja za unapređivanje komunikacije sa zaposlenima, korisnicima i građanima. HP-ovi novi multiservice ruteri (MSR) zasnovani na otvorenim standardima donose HP MSR Survivable Branch Communications Module (SBM) — prvo kompletno rešenje za održavanje kontinuiteta rada — kao i HP MSR Open Architecture Platform (OAP) za VMware vSphere. Ova rešenja pojednostavljuju komunikaciju kroz potpunu interoperabilnost sa Microsoft i cloud platformama, što organizacijama omogućava da poboljšaju produktivnost i smanje troškove i kompleksnost.

 

Ostanite produktivni tokom kvara mreže

 

U HP MSR SBM rešenja hardverski je instaliran softver Microsoft Lync Survivable Branch koji kreira modularan sistem za bogatu komunikaciju u realnom vremenu, čak i kada mreža ne radi. SBM mogućnosti integrisane u MSR30 i MSR50 serije rutera omogućavaju snažne performanse za povezivanje uređaja, bežično umrežavanje, zaštitu i prenos glasa u geografski razuđenim mrežama. Pored toga, ovo rešenje objedinjuje storidž, Ethernet i USB povezivanje radi smanjenja fizičkog prostora, potrošnje energije, količine kablova i ukupnih troškova.

 

U toku je proces prijavljivanja HP MSR serije za Microsoft Lync Unified Communications Open Interoperability Program (UCOIP) kako bi se garantovalo da ovi ruteri mogu obavljati pozive i preko javne telefonske mreže.

 

Smanjena kompleksnost mreže

 

Novo HP MSR OAP rešenje za VMware vSphere obuhvata i aplikacije drugih proizvođača na ruterima serija HP MSR30 i MSR50. Zahvaljujući tome, omoućeno je pokretanje virtuelnih servisa na jednoj platformi i eliminisana je potreba nabavke dodatnog hardvera. Prva HP AllianceONE aplikacija podržana na HP MSR OAP platformi je Riverbed® WAN rešenje za optimizaciju koje obično 50 puta poboljšava performanse aplikacija, a u nekim slučajevima i do 100 puta.

 

Komunikacija bez infrastrukturnih troškova

 

Nova ponuda HP Enterprise Cloud Services – Unified Communications omogućava implementaciju rešenja za objedinjene komunikacije po modelu usluge, a donosi kombinaciju HP-ovog iskustva sa Microsft Lync rešenjem u okruženju sa neprekidnim centralizovanim monitoringom kvaliteta i performansi komunikacije. HP korisnicima omogućava uvođenje objedinjenih komunikacija i unapređenim HP 4120 IP telefonima koji olakšavaju pristup Microsoft Lync i cloud sistemima, hostovanim u HP-ovom privatnom cloud okruženju, bez potrebe za sopstvenom infrastrukturom. Korisnici mogu da se direktno povežu na svoj Microsoft Lync nalog unošenjem PIN-a i davanjem pristupa govornoj pošti, adresaru i ličnim podešavanjima.

 

Dostupnost

 

- HP MSR Survivable Branch Communications Module bi trebalo da bude dostupan tokom narednog leta.

- HP MSR serija kvalifikovana za Microsoft Lync Unified Communications Open Interoperability Program bi trebalo da bude dostupna narednog leta.

- HP MSR OAP za VMware vSphere je dostupan ka modul za ubacivanje u rutere serija HP MSR30 i MSR50.

- HP Enterprise Cloud Services – Unified Communications ponuda je dostupna u određenim zemljama.

- HP 4120 IP telefoni bi trebalo da budu dostupni tokom narednog leta.

 

Izvor: HP