www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

28.05.2013.

 

Telekom Srbija zakupila dodatne kapacitete na satelitu ASTRA 3B kompanije SES

 

Kompanija SES (kotirana na berzama Euronext Paris i Luxembourg Stock Exchange pod oznakom SESG) objavila je danas potpisivanje višegodišnjeg ugovora sa Telekomom Srbija...

 

Kompanija SES (kotirana na berzama Euronext Paris i Luxembourg Stock Exchange pod oznakom SESG) objavila je danas potpisivanje višegodišnjeg ugovora sa Telekomom Srbija za obezbeđivanje kapaciteta na satelitu ASTRA 3B kompanije SES na orbitalnoj poziciji 23,5 stepeni istočno.

 

Trenutno, Telekom Srbija koristi kapacitete preko orbitalne pozicije kompanije SES, 19,2 stepena istočno za obezbeđivanje DTH prenosa javnih TV kanala, RTS Sat i Radio Beograd u Srbiji. Prema novom ugovoru, Telekom Srbija će koristiti dodatne kapacitete za emitovanje TV, radio i usluga prenosa podataka na orbitalnoj poziciji 23,5 stepeni istočno.

 

 

„Najnoviji ugovor sa Telekomom Srbija reafirmiše orbitalne pozicije kompanije SES, profesionalnost tima i odlične usluge koje Telekom Srbija veoma ceni na tržištu. Ovo takođe označava važnu prekretnicu jer ćemo dodatni kapacitet za Telekom Srbija obezbeđivati sa nove orbitalne pozicije, za DTH ali i ostale usluge. Veliko nam je zadovoljstvo što smo u prilici da podržimo ovo partnerstvo i nastavićemo da pružamo najbolje usluge kako bismo omogućili kompaniji Telekom Srbija da razvija svoje poslovanje,” izjavio je Martin Ornass-Kubacki, potpredsednik i direktor za region centralne i istošne Evrope, u kompaniji SES.