www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

10.09.2013.

 

Generalni direktor Telekoma Predrag Ćulibrk: Neviđena hajka protiv Telekoma Srbija a.d.

 

K.Marković

 

Generalni direktor Telekoma Predrag Ćulibrk izjavio je danas da se protiv tog javnog preduzeća proteklih dana vodi “neviđena i neopravdana hajka”, iza koje stoje interesne grupe oličene kroz kompaniju Centro sinergija, koja pokušava da zadrži monopolski položaj u distribuciji pripejd kartica.
 

 

Ćulibrk je na vanrednoj konferenciji precizirao da su oni koji stoje iza napada pokušali javnosti da predoče kako u Telekomu postoje kriminalne radnje koje potiču po osnovu saradnje sa kompanijom DTM investments za koju se navodno tvrdi da je osnivač jedan od članova klana Darka Šarića.

 

Ovde se ne radi o pozadini firme DTM investments, već o klasičnom spinovanju kako bi se izvršio pritisak da se spreči angažman sa tom firmom i zaštiti monopolski položaj koji ima Centro sinergija- rekao je Ćulibrk na vanrednoj konferenciji za novinare.

 

On je naveo da Centro sinergija kroz distirbuciju pripejd kartica od Telekoma ostvaruje godišnje prihode od šest miliona evra.

 

On je rekao da DTM investments ostvaruje saradnju sa vodećim operaterima u celom regionu i to je jedini distributer pripejd dopuna koji može ispuniti kriterijume Telekoma.

 

Ćulibrk je naglasio da ti napadi nemaju političku pozadinu i da firma DTV investments, za koju se tvrdi da je osnivač jedan od članova klana Darka Šarića, ima stoodstotnog vlasnika Vladu Mijailovića, koji nikad nije procesuiran, osuđivan niti je protiv njega vođen krivični postupak.

 

- Telekom nije izvršni organ. Da li Telekom treba da uzme za pravo i da se pita da li je u osnivanju firme sa kojom sarađujemo neko prekršio zakon?- kategoričan je Ćulibrk.

 

Ćulibrk je naglasio da u Telekomu razmatraju pokretanje tužbe protiv dnevnog lista Kurir zbog pisanja neistina o kriminalnim vezama Telekoma sa članovima klana Darka Šarića.