www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

08.12.2013.

 

Telstra testira LTE Advance na 300 Mbps

 

 

Objavljeno: 08.12. 2013 :: Autor: Dražen Tomić

 

Uz korišćenje Ericssonovog softvera i frekvencijskog spektra digitalne dividende australijski telekom Telstra krenuo je u testiranje LTE Advance (Long Term Evolution ADvance) mreže koja može postići brzine do 300 Mbps.

 

No, oni nisu jedini SK Telecom već je najavio mrežu na brzinama 300 Mbps, a britanski telekom operater EE pustio je u oktobru testiranje LTE-A mrežu u istočnom Londonu. Plan im je, kako tvrdi izvršni direktor Olaf Swantee do kraja sledeće godine pokriti celi London.

 

Kako tvrde u Telstri i Ericssonu brzine koje je moguće dostignuti zaista su impresivne i pokazuju u kojem će se smeru razvijati mobilna telefonija u budućnosti jer će primena LTE-A omogućiti odgovore na korisničke zahteve u budućnosti.

 

Pri toj maksimalnoj testiranoj brzini datoteka veličine 800 MB, odnosno je puni CD medij moguće je prebaciti za samo 21 sekundu.

 

„Daljnjim razvojem mobilnih mreža velikih brzina uspećemo odgovoriti na sve veći broj pametnih uređaja – telefona i tableta uz koje korisnici traže brzi prenos podataka, ističe Thomas Norén, direktor sektora za razvoj mrežnih radijskih tehnologija u Ericssonu.