www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

08.01.2014.

 

Uskoro „zbogom“ daljinskim upravljačima

 

 

SEUL, Za predstojeći sajam CES, Samsung najavljuje predstavljanje pametnih televizora sa kojim ćete moći da razgovarate i koji će imati ekrane osetljive na dodir.

 

 

Samsung će na predstojećem sajmu potrošačke elektronike CES 2014 u Las Vegasu predstaviti Smart TV uređaje za 2014. sa naprednim funkcijama korištenja.

 

Samsungova usluga glasovne interakcije, koja prepoznaje različite jezike, trenutno je dostupna u 11 zemalja. U 2014. ta usluga biće proširena na još 12 novih tržišta.

 

Moći ćete da promenite program jednostavnom glasovnom komandom, izgovarajući broj programa koji želite da gledate, otvarati internet strane ili aplikacije korištenjem prečica, a pojednostavljena je i glasovna pretraga koja omogućava da sve tražene rezultate pregledate na jednom mjestu.

 

Kada upotrebljavate glasovnu interakciju za pretraživanje dnevnih informacija, poput vremenske prognoze ili sportskih rezultata tokom gledanja televizije, pop-up prozor na dnu ekrana prikazuje rezultate.

 

Osim glasovne interakcije, kontrola pokreta unapređena je dodavanjem komande „poretom prstiju“ zahvaljujući kojoj ćete moći da promijenite TV program, prilagodite glasnoću, pronađete i odaberete šta želite da gledate uz svega nekoliko pokreta prstima, prenose agencije.