www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

13.05.2014.

 

Više kompanija zainteresovano za Telekom Slovenije

 

 

Tanjug | 13. maj 2014.

 

Više strateških partnera prijavilo se na poziv za pokazivanje interesovanja za privatizaciju Telekoma Slovenije, između ostalih Deutche Telecom i Turkcell.

 

Slovenački poslovni dnevnik Finance piše da je među zainteresovanima i ruski MTS i više finansijskih fondova, a uskoro će početi da se prikupljaju neobavezujuće ponude.

 

Slovenački nacionalni telekomunikacioni operater bi novog vlasnika mogao dobiti u ranu jesen, prenosi Business.hr.

 

Prodaje se paket od 4,75 miliona deonica ili 72,75 odsto ukupnog broja deonica Telekoma Slovenije u vlasništvu države, Kapitalske družbe (KAD), osiguravajućeg društva Triglav i Pozavarovalnice Sava. Prodaje se i 185,27 hiljada deonica ostalih deoničara, što čini 2,83 odsto ukupnog broja deonica.

 

Trenutna cena deonice Telekoma Slovenije na Ljubljanskoj berzi kreće se nešto više od 140 evra za deonicu, a prilikom preuzimanja mogla bi postići između 150 i 180 evra pa bi država za svoj udeo mogla dobiti oko 900 miliona evra, piše Finance pozivajući se na procene investicionih analitičara.

 

Skupština deoničara Telekoma Slovenije zakazana je za 30. maj, a država koja je najveći vlasnik predložila je isplatu dividende od 65 miliona evra, odnosno deset evra bruto po deonici. To je tri puta više od dividende koju je predložila Telekomova uprava.