www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

19.05.2014.

 

Telekom Srbija pomaže ugroženima u poplavama

 

 

S obzirom na velike poplave koje su zahvatile našu zemlju i čitav region, kompanija Telekom Srbija se odmah angažovala na uspostavljanju funkcionisanja telekomunikacionog saobraćaja. Ekipe Telekoma Srbija su bez prekida na terenu i u saradnji sa kriznim štabovima u celoj Srbiji čine sve da se ponovo uspostavi telefonski saobraćaj u ugroženim područjima.

 

Angažovani su agregati koji se nose na lokacije baznih stanica Telekoma Srbija i tamo gde je moguće, na njih se povezuju i bazne stanice druga dva mobilna operatora, kako bi sve tri mreže što bolje funkcionisale. U cilju što efikasnije komunikacije, kriznim štabovima u Srbiji ustupljeni su satelitski telefoni, poklonjena je veća količina mobilnih punjača za telefone, SIM kartica i mobilnih aparata. Takođe su preusmereni i pozivi iz sve tri mreže ka broju 112 na brojeve Kriznog štaba. Pored toga, omogućeno je besplatno korišćenje interneta za društvene mreže Facebook i Twitter putem mobilnih telefona tokom trajanja vanredne situacije. Aktiviran je humanitarni SMS broj 1003, koji važi za sve tri mreže, putem kojeg se prikupljaju sredstva za pomoć ugroženima.

 

Kao prvu pomoć, kompanija Telekom Srbija je uplatila i 5 miliona dinara na namenski račun Vlade Republike Srbije za pomoć ugroženom stanovništvu. Zaposleni i pojedinačno upućuju pomoć Crvenom krstu, prijemnim centrima, a menadžment kompanije je u stalnom kontaktu sa republičkim i lokalnim kriznim štabovima u nastojanju da iznađe sve moguće načine kako bi se zajednički poboljšala situacija na terenu, vodeći pri tom računa o stabilnosti i funkcionisanju čitavog telekomunikacionog sistema.