www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

18.02.2015.

 

Novo Eriksonovo rešenje za tarifiranje i naplatu biće implementirano u Telekomu Srbija

Blic

 

Telekom Srbija potpisao je ugovor o implementaciji Eriksonovog rešenja za tarifiranje i naplatu za svoje rezidencijalne (postpejd i pripejd), kao i poslovne korisnike i fiksne pretplatnike, čime je omogućen završetak BSS (Business Support Systems) transformacije.

 

Telekom Srbija će na taj način prvi u Evropi implementirati Eriksonovo novo rešenje "Charging and Billing in One solution".

 

Implementacija je poslednji korak u procesu transformacije započetom 2011, koji će omogućiti Telekomu Srbija fleksibilnost u ponudi, širi spektar promocija, podsticajnih programa, popusta, paketa koji kombinuju različite servise, kao i ponudu različitih tarifa korisnicima, omogućujući punu kontrolu troškova u realnom vremenu.

 

Direktor kompanije Telekom Srbija, Predrag Ćulibrk, rekao je da Telekom Srbija kao vodeći mobilni operator u Srbiji, uvek teži da svojim pretplatnicima pruži usluge i rešenja koja će poboljšati njihovo iskustvo.

 

- Drago nam je da ćemo zajedno sa Eriksonom implementirati takav sistem napredne biznis podrške, koji će nam omogućiti da ispunimo očekivanja naših korisnika i da istovremeno pratimo trendove na tržištu - kazao je Ćulibrk.

 

Direktor prodaje kompanije Erikson u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji, Antonio Pasarela, istakao je da je ovaj projekat nastavak partnerstva Eriksona sa kompanijom Telekom Srbija u BSS segmentu.

 

- Erikson je lider na tržištu u domenu objedinjenog sistema tarifiranja i naplaćivanja i očekujemo da će naše rešenje pomoći Telekomu Srbija da poveća zadovoljstvo korisnika svojim uslugama - izjavio je Pasarela.

 

Erikson obezbeđuje operatorima mogućnost naplate u realnom vremenu još od 1996. Konvergentno rešenje za tarifiranje i naplatu „Charging and Billing in One“ služi operatorima za upravljanje “end to end“ tarifiranjem i naplatom za sve vrste korisnika, i obezbeđuje tarifiranje i naplatu za sve usluge - razgovore i podatke, iz fiksne i mobilne mreže.