www.sindikat026.com

Sindikat Telekoma "Srbija" SO MG Smederevo

print

22.05.2015.

 

PRAVI PONUDJAČ ZA TELEKOM SLOVENIJE ?

 

Mramor: Nemamo dokaza da DT stoji iza Cinvenove ponude za Telekom Slovenije

 

Autor/izvor: SEEbiz

 

LJUBLJANA - Slovenački ministar finanasija Dušan Mramor izjavio je za Slovenačku televiziju da Vlada nema dokaza da Deutsche Telekom stoji iza Cinvenove ponude za Telekom Slovenije.

 

Dodao je kako nije tajna da investicijski fondovi ne nastupaju kao strateški investitori, nego kompanije koje preuzmu najpre restrukturiraju i smanje broj zaposlenih, a onda prodaju dalje najboljem ponuđaču.

 

S druge strane, posredna potvrda da bi to ipak moglo biti tako dolazi iz krugova samog Cinvena. Nicolas Paulmeier iz Cinvena, u razgovoru za poslovni list Finance početkom godine, kada je rekao da bi slovenačkog teleoperatera, ako uspeju sa svojom ponudom, kasnije prodali javnom aukcijom na jednoj od međunarodnih berzi.

 

Nedeljnik Mladina objavio je pre dve nedelje navodne izjave državnog sekretara Metoda Dragonje i ministra gospodarstva Zdenka Počivalšeka kako slovenačka vlada raspolaže od samog početka informacijom da Cinven i Deutsche Telekom nastupaju međusobno povezani. Obojica visokih činovnika u vladi su posle to demantovali, navodeći kako su bili pogrešno citirani i da su njihove sasvim neslužbene izjave bile izvučene iz konteksta.

 

Nasuprot tome, novinar Mladine Borut Mekina tvrdi da se nije radilo o neformalnom razgovoru niti izvlačenju izjava iz konteksta te da to može dokazati SMS porukama koje je s Dragonjom, koji je u vladi zadužen za privatizaciju, razmenio 4. maja .